Alla hör och på båda öronen

26 apr

20160426_090646

Inte konstigt att man blir trött med så mycket nytt omkring sig.

Mycket hund de senaste dagarna. Föreläsning om näringslära med Marie Sallander i lördags, funktionär på klubbens akl-tävling i söndags, ny föreläsning med Towa Lindh  om belöningar i måndags och sedan det allra viktigaste: BAER-test av Effies valpar i dag.

Ibland är Cattledogvalpar döva på ett eller båda öronen. Man kan inte testa i förväg om det finns risk för dövhet. Man vet inte heller hur det ärvs så hur noga man än planerar kan man aldrig vara säker på resultatet.

Vi var helt säkra på att Effies valpar hörde men för att vara säker på att de hörde på båda öronen var vi på djursjukhuset i Helsingborg och testade i dag tisdag. Vilken lättnad och lycka att alla hörde på båda öronen!

Roligt också att se valparna i en helt ny miljö med nya människor och hundar av varierande utseende. Lugnast för alla hade vi de små i bur medan vi väntade. Efter en stund somnade hela gänget.

Comments are closed.