Specialsök när solen steker

12 sep

20160910_115123

Cementrör av alla de slag passade perfekt för specialsök och miljöträning.


Vad utmärker en äkta hundmänniska?
Jo, trots att solen steker från klarblå himmel och solstol och drink med paraply borde hägra, åker hon i full bruksmundering till Enteks cementrörsupplag i Helsingborg för att träna specialsök bland rör och en massa annat som kan tillverkas av cement.

20160910_115210

Intensiv jakt på eukalyptusdoft.

V i gömde små, små droppar av eukalyptushydrolat på, som vi tyckte, kluriga ställen. Sedan lät vi våra hundar leta upp de pytte-pyttesmå dropparna eller snarare den doft som fanns kvar när solen låtit vätskan avdunsta.

20160910_122909

Doften finns där men den går inte att nå. Istället får hunden markera doften så nära som möjligt.

Tyckte hundarna det var svårt? Nej – men väldigt roligt! Roligt hade också vi människor.

Comments are closed.