Det finns en första gång för allting – MH med Natas och Kaxa

17 sep

Caisas barnbarn – Kaxa och Natas har gjort MH.
Natas började – en stabil gosse med säkra avreaktioner. Lika lugn och oberörd efter som före beskrivningen. Imponerande bastoner när spökena försökte skrämmas.

Syster Kaxas temperament är något hetare. Hennes jakt på lilla bytet roade publiken. Första gången nöjde hon sig med att hämta och leverera sitt byte till matte. Andra gången föredrog hon att behålla bytet själv och drog iväg med det till skuggan under en björk. Matte fick gå och hämta både hund och trasa.

Dags för avståndslek – trodde vi. Kaxa tänkte annorlunda. Hon tittade med visst intresse på den skuttande gubben  men när Karin kopplade loss  drog hon snabbt som blixten men inte som vi tänkt till roliga gubben utan tillbaka till lilla bytet som återerövrades och släpades iväg till  skuggan under björken. Än en gång fick Karin gå och hämta hund och trasa. Kaxa höll i med både tassar och tänder men matte bestämmer ju så provledaren fick så småningom tillbaka sin trasa och kunde ladda om banan.

Trots att jag både gått med hundar och varit figurant på ett antal MHn har jag aldrig varit med om detta. Tackar för underhållningen – Kaxa

Comments are closed.