Stekt sill och svampplockare

2 okt

Länge sen vi spårade, Kina och jag. Det rättade vi till i lördags. Kanske inte den bästa dagen för den aktiviteten när skogen var full av svampplockare.

Spåret blev runt 800 – 900 meter. Förstår inte hur dogtracken mäter och registrerar. Alla snitslar och apporter hittades och ändå blev utgångsspåret 100 meter längre än spårspåret.

Påsläppet fick vänta en stund eftersom några polacker hittat trattkantareller just där. Liggtiden blev en timme och 25 minuter.

Kina fick en tydlig anvisning för att välja mitt spår. Lärorikt för oss båda med så många spår kors och tvärs. Jag lärde mig att se hur hon betedde sig när hon stötte på främmande spår. Hon följde 2-3 meter på vardera hållet innan hon gick tillbaka till ursprungsspåret. Åtminstone tolkade jag henne så. Egentligen vet jag ju inte något om hur svampplockarna gått – kan bara gissa.

Med så mycket störningar i spåret kändes det bra med valet av belöningar – stekt sill. Kina gör allt för stekt sill.

Comments are closed.